Доступність посилання

ТОП новини

В «Опозиційному блоці» підрив електроопор на Херсонщині назвали «терактом»


Лідер парламентської фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко
Лідер парламентської фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко

Лідер парламентської фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко назвав підрив електроопор на Херсонщині «терористичним актом» і вимагає, щоб оцінку цим діям дала Верховна Рада України.

«Парламент має дати оцінку подіям минулого тижня, і перш за все це має бути оцінка терористичного акту, який стався на нашій території в Херсонській області і пов’язаний з підривом електричних опор», – заявив депутат на засіданні погоджувальної ради парламенту.

Юрій Бойко вважає, що мають бути відсторонені від посад керівники правоохоронних органів, які не впоралися із ситуацією довкола підриву електроопор в Херсонській області.

Умовою допуску ремонтних бригад «Укренерго» до ліній електропередач та пошкоджених електроопор у Херсонській області є звільнення активістів, затриманих на шляху прямування до акції блокади окупованого Росією Криму. Про це 23 листопада заявив координатор громадянської блокади півострова Ленур Іслямов.

На 14:00 23 листопада запланована зустріч керівництва Дніпровської енергосистеми та Херсонських магістральних електромереж державного підприємства «НЕК «Укренерго» з представниками штабу акції блокади Криму.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

У суботу, 21 листопада, біля зруйнованих електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронцями стався конфлікт, виникла бійка.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електрику в Крим, впала і не підлягає відновленню».

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, яка надходить на територію півострова з материкової частини України. Сьогодні, 23 листопада, у Криму через проблеми з електрикою оголошено вихідний день.

Крим анексований Росією. Учасники громадянської акції по блокаді Криму, вимагають від влади України «енергетичної блокади» півострова.

XS
SM
MD
LG