Доступність посилання

ТОП новини

Україна захищатиме права своїх громадян на окупованій території Криму – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна захищатиме «законні інтереси кримськотатарського народу і всіх українців, які проживають на окупованій території».

Як інформує президентський сайт, про це Порошенко сказав 23 листопада під час зустрічі з міністрами закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом, Люксембургу – Жаном Ассельборном та Нідерландів – Бертом Кундерсом.

Голова держави також висловив сподівання на підтримку в цьому питанні міжнародних партнерів і подякував за тверду позицію ЄС щодо невизнання анексії Росією українського Криму та збереження санкцій у зв’язку із ситуацією на півострові. .

«Нас не влаштовує сьогоднішній статус-кво, коли окупаційна влада нехтує базовими правами кримськотатарського народу. Наслідком цієї безвідповідальної поведінки ми бачимо суттєве загострення між громадськими активістами та окупаційною владою Криму», – зазначив президент.

Раніше у листопаді президент України Петро Порошенко звернувся до прем’єр-міністра України з листом, у якому пропонує утворити робочу групу з «аналізу питання» припинення вантажного транспортного сполучення та торгівлі з окупованим Кримом.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, через які здійснюється енергопостачання території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії до Криму зупинилася.

23 листопада учасники акції блокади Криму, що стартувала 20 вересня, продовжують блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач.

Анексований Росією Крим забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей лише частково.

XS
SM
MD
LG