Доступність посилання

ТОП новини

Росія не застосовувала авіацію на Донбасі, бо знає силу української ППО – Селезньов


Речник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов
Речник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов

Збройні сили Росії знають, що Україна має серйозну систему протиповітряної оборони, яка здатна дати відсіч, заявив в ефірі Радіо Свобода речник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

За його словами, саме тому Росія не наважується застосовувати авіацію на Донбасі.

«Історія конфлікту на сході нашої країни свідчить про те, що за весь час цього конфлікту Збройні сили Російської Федерації авіацію фактично не використовували, тому що вони розуміють, що українська ППО достатньо серйозна, вона спроможна відбивати повітряні атаки», – зазначив Владислав Селезньов.

Він додав, що зараз Росія у Сирії отримує величезний досвід застосування авіації різних типів, тому Україна зосередиться на покращенні своєї протиповітряної оборони.

«Ми на наступний рік основні зусилля зосереджуємо саме на модернізації нашої авіації, на модернізації наших зенітно-ракетних комплексів», – розповів Владислав Селезньов.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявив, що у разі порушення повітряного простору України військовими літаками українська сторона діятиме так само, як турецькі військові.

24 листопада поблизу кордону між Сирією і Туреччиною був збитий російський військовий літак. Генштаб Туреччини заявляє, що російський літак збили після того, як він порушив повітряний простір країни і не відреагував на кілька попереджень.

У Росії ж заперечують, що літак перетнув турецький кордон, і кажуть, що він летів над територією Сирії.

На цю ж тему:

24.11.2015
Туреччина збила російський літак, а сирійські повстанці знищили вертоліт

Речник військових США підтвердив повідомлення турецької сторони, що турецькі пілоти 10 разів попереджали російських, але ті не відповіли жодного разу далі
24.11.2015
У Сирії знищили російський вертоліт (відео)

На відео, яке з’явилося в інтернеті видно, як гвинтокрил уже на землі вибухає. далі
24.11.2015
У Росії підтверджують втрату в Сирії гвинтокрила Мі-8 і морського піхотинця
далі
XS
SM
MD
LG