Доступність посилання

ТОП новини

У Росії проти Віри Савченко порушили кримінальну справу – адвокат


Віра Савченко
Віра Савченко

Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що стосовно сестри його підзахисної Віри Савченко в Росії порушили кримінальну справу про неповагу до суду. Про це Фейгін повідомив у Twitter.

Зокрема, в документі, скан-копію якого оприлюднив адвокат, зазначено, що Віра Савченко виявляла «явну неповагу до суду і судової влади Росії» і своїми словами образила головуючого в суді.

«Сказала на адресу судді фразу «Не суддя, а чмо», що підтверджується випискою з протоколу судового засідання», – мовиться в документі.

Ображеним себе вважає грозненський суддя Вахіт Ісмаїлов, який видалив Савченко із зали суду над українцями Миколою Карпюком і Станіславом Клихом за словесну суперечку. Цей судовий процес проходить у столиці Чечні Грозному. Віра Савченко брала участь у ньому як громадський захисник.

Інший адвокат Савченко Ілля Новиков закликав «не панікувати» і додав, що захист «вживає заходів».

У жовтні Віра Савченко заявила, що її не пустили до Росії і пояснили це забороною на в’їзд для неї. Згодом російська влада все-таки пропустила її і заявила, що ніякої заборони не існує.

У російському Донецьку триває суд у справі сестри Віри Савченко Надії, яку в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

XS
SM
MD
LG