Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов хоче візового режиму з Росією з нового року


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов виступає за запровадження візового режиму з Росією з нового року.

«Ще в 2014 році РНБО ухвалила рішення щодо введення візового режиму з Росією і доручила Кабінету міністрів реалізувати це завдання. Вже перший етап цього завдання реалізований. Ви знаєте, на територію України громадянин Росії може потрапити лише по закордонному паспорту. Але я переконаний, з нового року ми повинні запровадити реальний і достатньо жорсткий візовий контроль, візовий режим із Росією», – сказав Турчинов в інтерв’ю «5 каналу».

За його словами, однією з причин, чому уряд України не прискорює запровадження безвізового режиму з Росією, є значна кількість українців, які перебувають у Російській Федерації. «Ми розуміємо, що відразу будуть синхронні дії Росії», – наголосив Турчинов.

У березні 2014 року після анексії Росією Криму Рада національної безпеки і оборони України доручила Міністерству закордонних справ запровадити візовий режим для громадян Росії. Конкретного часу, протягом якого такий режим має бути запроваджений, РНБО не вказала. Згодом прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що із запровадженням візового режиму з Росією поспішати не варто.

XS
SM
MD
LG