Доступність посилання

ТОП новини

Уночі 23 грудня бойовики двічі порушили режим тиші – прес-центр АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

З початку доби 23 грудня проросійські бойовики на Донбасі двічі порушили режим тиші. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, але називає ці порушення «незначними».

«З великокаліберного кулемету вони близько 10 хвилин вели неприцільний вогонь в бік наших позицій у Пісках, а неподалік Луганського українських воїнів один раз намагався поцілити ворожий снайпер», – ідеться в повідомленні штабу.

Водночас із 18:00 до півночі 22 грудня українські військові зафіксували понад 20 випадків порушення перемир’я з боку сепаратистів, найбільше – поблизу Донецька та Горлівки.

В угрупованні «ДНР» в активізації бойових дій на околицях Донецька та Горлівки у вечірні години 22 грудня звинувачують Збройні сили України. В угрупованні «ЛНР» про зміну оперативної ситуації не інформують.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня є домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, повідомила речниця представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі,були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG