Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон повідомив про ліквідацію десяти чільників «Ісламської держави»


Стів Воррен, речник міжнародної коаліції в Багдаді, архівне фото
Стів Воррен, речник міжнародної коаліції в Багдаді, архівне фото

Міжнародна коаліція під проводом США протягом минулого місяця ліквідувала десять членів керівництва екстремістського угруповання «Ісламська держава», повідомив речник Міністерства оборони США у справах коаліції полковник Стів Воррен.

Дехто з убитих унаслідок цілеспрямованих повітряних ударів був пов’язаний із терактами в Парижі 13 листопада, інші планували нові напади на Заході, повідомив речник на прес-конференції в Пентагоні телемостом із Багдада в Іраку.

Зокрема, 26 грудня в Мосулі на півночі Іраку був ліквідований Абдель-Кадер Хакім, який, за словами речника, займався зовнішніми справами угруповання і мав зв’язки з мережею, що влаштувала напади в Парижі.

Іще один убитий, Шараф аль-Муадан, якого знищили в Сирії 24 грудня, був прямо пов’язаний із ватажком групи паризьких нападників Абдельхамідом Абааудом. Він, за словами Воррена, активно планував нові напади на Заході.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава», що вирізняється серед інших ісламістів своєю жорстокістю, ще 2014 року захопило значні території в Сирії й Іраку. Нині проти нього на допомогу місцевим сирійським та іракським силам діє міжнародна коаліція з понад 60 країн під проводом США, в першу чергу завдаючи повітряних ударів по цілях угруповання. Також про боротьбу проти «Ісламської держави» окремо заявила Росія, яка під цим приводом втрутилася в громадянську війну в Сирії на боці режиму президента Башара аль-Асада, але більшість своїх ударів Москва завдає не проти «Ісламської держави», а проти інших супротивників сирійського режиму.

XS
SM
MD
LG