Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: у Комінтернові обидві сторони порушили перемир’я


Александр Гуґ
Александр Гуґ

Заступник керівника місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявляє, що в Комінтернові неподалік Маріуполя обидві сторони конфлікту порушили угоду про перемир’я.

«Те, що сталося в Комінтернові, було очевидним порушенням Мінських угод… Зброя була застосована з наміром встановити контроль в регіоні, де раніше не було збройної присутності», – сказав він.

Місія також зафіксувала, що в Комінтернові була застосована зброя, заборонена Мінськими домовленостями.

«Під час подій довкола Комінтернова в останній тиждень обидві сторони обмежували спостерігачів ОБСЄ в свободі пересування», – додав Гуґ.

За даними українських військових, бойовики окупували Комінтернове, що доти було в «сірій зоні» між позиціями сторін конфлікту, 22 грудня й кілька днів не допускали туди спостерігачів ОБСЄ.

24 грудня спостерігачі під наглядом бойовиків змогли відвідати головну вулицю села, де побачили свіжі сліди гусениць БМП й танків, але не мали змоги побачити ні самої техніки, ні інших бойовиків, крім самого супроводу. За даними української розвідки, сепаратисти виводили свою техніку й особовий склад із села на час візиту спостерігачів, щоб після їхнього від’їзду повернутися.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG