Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про зменшення збройних провокацій з боку сепаратистів


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО заявляють про значне зменшення збройних провокацій з боку проросійських бойовиків сьогодні.

Як повідомляє прес-центр штабу, з початку доби бойовики лише 6 разів порушували режим «повної тиші» у зоні АТО.

Українські військові зазначають, що сьогодні біля Опитного бойовики неприцільно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем обстріляли позиції сил АТО.

«В першій половині дня бандити гатили в бік наших вояків біля Новгородського, що неподалік Горлівки, з автоматичного станкового гранатомету. Проте незабаром той же опорний пункт сил АТО прицільно обстріляв ворожий снайпер», – йдеться в повідомленні.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області, заявляють, що за добу українські військові 10 разів обстріляли село Петрівське Старобешівського району. В угрупованні «ЛНР», що діє в частині Луганщини, про обстріли не повідомляють, але стверджують, що українські військові зосереджують заборонене озброєння біля лінії розмежування на Донбасі.

Раніше у штабі АТО повідомляли, що 2 січня проросійські бойовики 20 разів намагалися спровокувати українських військових на відкриття вогню у відповідь, але безрезультатно.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG