Доступність посилання

ТОП новини

Жінка-мусульманка, яку вивела охорона з передвиборчого мітингу Трампа, чекає від нього вибачень 


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Жінка-мусульманка Роуз Хамід, що є американською громадянкою, очікує вибачень від кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа через те, що охорона політика вивела її під час передвиборчого мітингу в місті Шарлотт, штат Північна Кароліна. Інцидент стався 8 січня, коли відомий своїми антимусульманськими заявами Трамп почав говорити про сирійських біженців. Жінка, яка в цей час проводила свій мовчазний протест, промовила: «Салам. Я прийшла із миром» (Salam із арабської означає «мир» – ред.). Після цих слів охорона вивела Роуз Хамід з місця проведення передвиборчої акції Трампа.

Тим часом Рада з американо-ісламських відносин закликала Трампа попросити у жінки-мусульманки вибачення через цей інцидент. Виконавчий директор ради Ніхад Авад закликав Трампа провести зустріч з мусульманськими лідерами в США, щоб допомогти зупинити хвилю антимусульманських настроїв в країні.

На початку грудня минулого року кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп запропонував заборонити в’їзд до США мусульманам. Він припустив, що радикали можуть спробувати спокусити мусульман у західних країнах до ведення джигаду.

Цей виступ Трампа був засуджений американськими політиками, критики припустили, що його погляди можуть бути використані ісламістськими бойовиками для пропаганди. Незадовго після цього з’явилось повідомлення, що сомалійське ісламістське угруповання «Аш-Шабаб» використовує для залучення до своїх рядів нових членів через антимусульманські заклики Трампа.

XS
SM
MD
LG