Доступність посилання

ТОП новини

У російському Донецьку триває судовий процес над Надією Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Перше в 2016 році засідання суду у справі громадянки України Надії Савченко відбудеться 13 січня в Донецьку Ростовської області Росії.

За словами адвоката Іллі Новікова, сторона захисту наполягатиме на долученні до матеріалів справи або хоча б оголошенні матеріалів, одержаних адвокатами в Україні.

Серед цих документів – протоколи допитів у рамках кримінальної справи про викрадення Савченко, а також експертизи, які, на думку адвокатів, повинні довести, що вона була взята в полон до того, як під артобстрілом постраждали російські журналісти.

17 грудня 2015 року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти продовження терміну перебування під вартою. Як повідомив 12 січня адвокат Савченко Микола Полозов, стан здоров’я його підзахисної викликає побоювання, вона втратила вже 15 кілограмів.

7 грудня 2015 року суд у Донецьку Ростовської області Росії продовжив арешт громадянки України Надії Савченко до 16 квітня 2016 року.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG