Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк пропонує розширити санкційний список проти представників Росії


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

«Давайте підготуємо нові пропозиції на засідання РНБО від Кабінету міністрів України щодо розширення переліку фізичних та юридичних осіб

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував розширити перелік фізичних та юридичних осіб Росії, проти яких буде запроваджено санкції.

«Я звертаюсь до міністра юстиції і міністра закордонних справ. Будь ласка, запросіть членів так званого санкційного комітету. Давайте підготуємо нові пропозиції на засідання РНБО від Кабінету міністрів України про розширення переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких Україна введе санкції», – сказав Яценюк під час засідання уряду.

У вересні 2014 року Кабмін ухвалив перше розпорядження № 829-р про запровадження санкцій, зокрема, заборони стосувалися в’їзду на територію України деяким особам, виведення капіталу за межі України, участі у приватизації, заборони експорту до Росії товарів військового призначення та подвійного використання.

Загалом уряд застосував санкції стосовно 1124 фізичних та 156 юридичних осіб.

У вересні 2015 року Рада національної безпеки і оборони України розширила перелік юридичних та фізичних осіб Росії, стосовно яких застосовуються санкції. У РНБО тоді наголосили, що «ці особи здійснюють терористичну діяльність, беруть участь у фінансуванні тероризму чи іншій підтримці цієї злочинної діяльності, а також на порушення норм міжнародного права підтримують анексію Росією частини території України».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, а є тільки «добровольці».

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG