Доступність посилання

ТОП новини

РНБО затвердила заходи для посилення обороноздатності


Рада національної безпеки і оборони розглянула державне оборонне замовлення на 2016 рік, затвердила новий військово-адміністративний поділ території України та взяла за основу Стратегію кібербезпеки, повідомила її прес-служба.

У державному оборонному замовленні визначені як пріоритети розробка та виробництво нових зразків військової техніки та зброї, розвиток українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення надійного рівня обороноздатності України, мовиться в повідомленні.

РНБО доручила урядові до 5 лютого допрацювати й затвердити постанову про держоборонзамовлення на цей рік, а також державну цільову оборонну програму розвитку озброєння та військової техніки на період до 2020 року і державну програму реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2020 року.

Також члени РНБО затвердили новий військово-адміністративний поділ території України, що регламентує розмежування території держави на військові та адміністративні зони в інтересах забезпечення оборони країни. Військово-адміністративний поділ визначає територіальний розподіл відповідальності та повноважень органів військового управління Збройних сил України у сфері оборони держави на суші, у повітряному та морському просторах, повідомили в РНБО.

Крім того, на засіданні взяли за основу Стратегію кібербезпеки України з урахуванням викликів, що постали нині: агресивних дій Росії, посилення тенденцій використання кіберпростору розвідувальними та спеціальними військовими структурами, терористами та криміналітетом, мовиться в повідомленні.

На цьому засіданні РНБО президент Петро Порошенко наголосив, що у тривалій історичній перспективі головною військовою загрозою для України є і буде залишатися «країна-агресор Росія». Він також закликав перетворити держоборонзамовлення на стимул розвитку української економіки.

XS
SM
MD
LG