Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську говорили про пропозиції Росії й сепаратистів до Конституції України – Сайдік


Мартін Сайдік, архівне фото
Мартін Сайдік, архівне фото

Після засідання Тристоронньої контактної групи і її робочих підгруп у білоруському Мінську в середу спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що на зустрічі обговорювали пропозиції Росії щодо Конституції України, а сепаратисти подали свій проект змін.

За словами австрійського дипломата, відбувся «дуже добрий обмін думками» щодо заяв представника Росії Бориса Гризлова, який вимагає від України запровадження постійного «особливого статусу» для Донбасу і виборів на окупованих територіях без попереднього виконання інших пунктів мінських домовленостей із боку Росії й сепаратистів.

Сайдік також повідомив, що представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» подали і свої вимоги щодо змін до Конституції України. При цьому, за його словами, в робочій підгрупі вони подали ці пропозиції за півгодини до кінця роботи, а сам представник ОБСЄ дізнався про них уже о 7-й вечора, наприкінці всієї зустрічі.

За його словами, в перебігу зустрічей про обмін заручниками і про запровадження дієвого режиму припинення вогню домовитися так і не вдалося.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи може відбутися 10 лютого – якщо на цей день не призначать зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» (України, Німеччини, Франції й Росії), додав Мартін Сайдік.

XS
SM
MD
LG