Доступність посилання

ТОП новини

Диппаспорти колишніх і нинішніх посадовців анулювали, зокрема, через неповернення – МЗС


Міністерство закордонних справ України повідомило, що понад 200 дипломатичних і службових паспортів громадян України були визнані недійсними на підставі затвердженого у травні 2015 року положення про такі паспорти, що передбачає вісім можливих підстав для їхнього анулювання.

Речниця міністерства Мар’яна Беца, яка повідомила про це, звернула при цьому особливу увагу на таку підставу, як неповернення паспорта на зберігання до МЗС у десятиденний строк із дати повернення зі службового відрядження.

Іншими підставами для визнання таких паспортів недійсними є припинення громадянства України, втрата або викрадення паспорта, втрата підстав для оформлення та користування паспортом (звільнення з займаної посади або зміна місця роботи), смерть особи, на ім’я якої оформлено паспорт, виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта, закінчення строку дії паспорта та непридатність паспорта для подальшого використання.

У вівторок, 26 січня, в МЗС повідомили, що протягом 2014–2015 років анулювали дипломатичні чи службові паспорти 230 громадян України, про що міністерство поінформувало адміністрацію Державної прикордонної служби України та українське бюро Інтерполу. У цьому переліку – представники і колишньої, і нинішньої влади.

Це, зокрема, колишні: перші заступники голови адміністрації президента України Ірина Акімова й Андрій Портнов, віце-прем’єр Сергій Арбузов, міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Також, серед інших, визнані недійсними паспорти народних депутатів Віктора і Івана Балоги, Юрія Бойка, Михайла Добкіна, Нестора Шуфрича, голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, голови правління Ощадбанку Андрія Пишного чи радника голови МВС Зоряна Шкіряка.

XS
SM
MD
LG