Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про позачергові вибори в Кривому Розі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про позачергові вибори Криворізького міського голови», ухвалений Верховною Радою 23 грудня 2015 року.

Законом вибори мера у Кривому Розі призначені на 27 березня. Як інформує сайт голови держави, Центральній виборчій комісії доручено з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення вказаних виборів, та вжити заходів щодо матеріально-технічного забезпечення для їхньої підготовки та проведення.

Раніше цього тижня закон підписав і передав на підпис президентові голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

23 грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження криворізького міського голови Юрія Вілкула і призначила позачергові вибори Криворізького міського голови на 27 березня 2016 року.

За офіційними даними Центральної виборчої комісії, у Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосували 49,24% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагала перерахунку голосів, кажучи про фальсифікації. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляли, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG