Доступність посилання

ТОП новини

Розенблат: найкращий вихід – повна зміна уряду, але у БПП готові до переговорів


Борислав Розенблат
Борислав Розенблат

Ситуація у країні потребує повної заміни складу уряду, але «Блок Петра Порошенка» готовий вести переговори з колегами по коаліції, щоб попередити розпад більшості. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Борислав Розенблат.

«На сьогодні найкращий вихід з даної ситуації – повна зміна уряду. Якщо ми будемо бачити, що це призведе до розпаду коаліції і краху, ми будемо шукати варіанти, ми будемо йти на переговори», – сказав він.

Він нагадав, що 16 лютого відбудеться звіт уряду, після чого можливі зміни у складі Кабміну.

«Завтра вже починаються звіти міністрів у кожному профільному парламентському комітеті. Ми дамо оцінку діяльності кожному міністру, тому що не все було погано, було щось і добре», – додав Розенблат.

Напередодні видання «Українська правда» оприлюднило інформацію, яку надав народний депутат з «Блоку Порошенка» Сергій Лещенко, про кандидатів від фракції в уряд. На посади в уряді нібито претендують: Олексій Гончаренко – міністр охорони здоров’я; Гліб Загорій – керівник Мінекології; Тарас Кутовий – керівник МінАПК; Павло Рябікін – керівник Мінінфраструктури; Віталій Ковальчук – перший віце-прем’єр; Євген Нищук – міністр культури; Ольга Бєлькова – віце-прем’єр з євроінтеграції; Олександр Співаковський – міністр освіти.

Сьогодні лідер фракції «Блок Петра Порошенка – Солідарність» Юрій Луценко заявив, що оприлюднені раніше прізвища кандидатів на посади міністрів в уряд є не остаточними і не затвердженими.

За повне перезавантаження уряду та зміну прем’єр-міністра виступають фракції «Радикальна партія», «Батьківщина» та «Самопоміч».

Звітувати за минулий рік своєї діяльності у парламенті Арсеній Яценюк буде в період з 16 по 19 лютого. Свій звіт Кабінет міністрів уже передав у Верховну Раду.

XS
SM
MD
LG