Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» відкидає зв’язок із «Революційними правими силами» – заява


Рух «Правий сектор» відкидає зв’язок із рухом під назвою «Революційні праві сили», представники якого цими вихідними мітингують із вимогою відставки уряду. Про це йдеться у заяві «Правого сектору», поширеній у неділю.

«Правий сектор» завжди і послідовно відстоює ідею національної революції як єдиної можливості здобуття Української соборної самостійної Держави. Так само ми вважаємо неприпустимим те, що російські торгові та економічні представництва продовжують працювати в Україні в умовах відвертої військової агресії РФ на Донбасі. Однак дії організаторів «нового Майдану» виглядають як спроба дискредитувати націоналістичний рух та саму ідею національної революції», – наголосили у русі.

«Правий сектор» не має стосунку ані до РПС, ані до дій, які цей рух вчиняє», – йдеться у заяві.

Декларація руху «Революційні праві сили», оприлюднена на їхньому сайті, датована 19 листопада 2015 року. У ній учасники об’єднання повідомляють, що рух сформований із «частини активістів Революції Гідності, учасників бойових дій та волонтерів АТО». На акціях у суботу й неділю представники цього руху вимагали відставки Кабінету міністрів, люстрації, звільнення політв’язнів.

Напередодні частина активістів цього руху розташувалася у приміщенні готелю «Козацький» у центрі Києва. 21 лютого у Міністерстві оборони заявили про домовленість із людьми, які розташувалися у готелі, змінити приміщення.

У суботу у центрі Києва протестувальники (здебільшого під прапорами ОУН) закидали камінням офіс компанії «СКМ» мільярдера Ріната Ахметова, а також розтрощили приміщення «Альфа-банку».

В ОУН пізніше відкинули причетність до цих подій.

XS
SM
MD
LG