Доступність посилання

ТОП новини

Депутати скасували своє прохання про відтермінування призначення гендиректора аеропорту «Бориспіль»


Члени парламентського комітету з питань протидії і запобігання корупції проголосували більшістю голосів за скасування відтермінування призначення гендиректора аеропорту «Бориспіль» Юрія Солончука, прохання про яке вони надсилали прем’єр-міністру напередодні.

«Це компетенція і відповідальність уряду, міністерства інфраструктури і членів комісії конкурсу. Ми не маємо повноважень, щоб ухвалювати рішення кому керувати аеропортом. Хоча всі знають ситуацію, що йде боротьба за контроль з боку двох олігархічних груп. Втім, будь-яке інше наше рішення, окрім як взяття до уваги інформацію про прозорість чи непрозорість конкурсу, буде заграванням з якоюсь із сторін конфлікту», – сказав голова комітету Єгор Соболєв.

Загалом на конкурс на посаду гендиректора аеропорту «Бориспіль» подали заявки 17 кандидатів. За підсумками розгляду пакету документів комісія визначила, що кваліфікаційним вимогам відповідають 11 кандидатів. З них міністерство інфраструктури відібрало чотирьох. З них перемогу отримав Юрій Солончук, який керував «Борисполем» у 2006-2007 роках. Разом з тим, Кабінет міністрів досі не підписав постанови про призначення Солончука на посаду, хоч профільне міністерство направило її ще 11 грудня 2015 року.

Чинний директор «Борисполя» Євген Дихне також брав участь в конкурсі, але в шорт-лист не потрапив. Після чого він подав позов в Окружний адміністративний суд Києва з вимогою призупинити конкурс, оскільки незрозумілими були умови відбору кандидатів. Проте суд відмовив Дихне у забезпеченні позову в частині призупинення кадрового конкурсу.

Основними зауваженнями до проведення відбору стало оголошення конкурсу через більш, ніж рік після появи вакантної посади, а не через три місяці, як передбачено законодавством. Також були претензії щодо кулуарності обрання переможця, адже на засідання конкурсної комісії нібито не допустили ні депутатів, ні журналістів.

XS
SM
MD
LG