Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк пропонує відновити стабільність парламентської коаліції


Арсеній Яценюк у Верховній Раді, архівне фото
Арсеній Яценюк у Верховній Раді, архівне фото

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує учасникам коаліції відновити стабільність української проєвропейської парламентської коаліції.

«Для реалізації змін в країні нам потрібна політична і економічна стабільність. Звертаюся до учасників політичного процесу: забудьте про політичні чвари та інтриги. Я пропоную учасникам коаліції відновити стабільність української проєвропейської парламентської коаліції», – заявив він у телепрограмі «10 хвилин із прем’єр-міністром»

Минулого тижня у цій телепрограмі Яценюк нагадував, що більшість народних депутатів не підтримала питання відставки Кабінету міністрів, і наголошував, що уряд є юридично легітимним і продовжує працювати.

Раніше лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявляв, що стара коаліція розпалася, і найближчого тижня лідери фракцій «мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд».

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Після цього фракції «Батьківщина» і «Самопоміч» заявили про вихід із коаліції. Фракція Радикальної партії заявила про вихід із коаліції ще у вересні минулого року.

Проте, за словами голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, парламентська коаліція налічує 237 депутатів Верховної Ради.

На цю ж тему:

29.02.2016
Порошенко заявляє, що не допустить зараз проведення дострокових виборів

«При всьому тому, що декларують окремі політичні лідери і діячі, насправді вони намагаються зловити рибу у мутній воді, працюють на дострокові вибори» далі

26.02.2016
Найгіршим сценарієм для України є дочасні вибори – Парубій

Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій після офіційного візиту до Канади прибув у США далі

XS
SM
MD
LG