Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» збільшив претензії до «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражі


Російська компанія «Газпром» подала в Стокгольмський міжнародний арбітраж уточнені вимоги до компанії «Нафтогаз України», повідомляє прес-служба російської компанії.

«Загальна сума вимог «Газпрому», з урахуванням включення додаткового вимоги – оплати 2,549 мільярда доларів за невибрані в 3 кварталі 2015 року обсяги газу за умовою «бери або плати», становить 31,759 мільярда доларів», – йдеться в повідомленні «Газпрому».

Йдеться про уточнені вимоги до «Нафтогазу України» за контрактом купівлі-продажу газу від 19 січня 2009 року.

У січні російський «Газпром» направив «Нафтогазові України» рахунок на оплату газу, невибраного українською компанією в третьому кварталі 2015 року, за умовою «бери або плати», «Нафтогазові» виставили рахунок на суму 2,549 мільярда доларів.

У «Нафтогазі» тоді також повідомили, що на той час загальна сума грошових вимог, заявлених «Газпромом» у позові з посиланням на положення «бери або плати», складала 26,7 мільярдів доларів і стосується періоду з 2012 по 2014 роки, «Газпром» запропонував «Нафтогазу» оплатити 2,5 мільярда доларів за третій квартал 2015 року з посиланням на це положення.

«Нафтогаз України» також звернувся до Стокгольмського арбітражу з вимогою перегляду контракту на транзит газу з російським «Газпромом», а також компенсації у зв’язку з недостатніми обсягами поставок.

XS
SM
MD
LG