Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман назвав кандидатури до уряду під своїм керівництвом


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман назвав прізвища тих, кого він хоче запропонувати до складу нового уряду, який сам може очолити.

На брифінгу в Києві 24 березня Гройсман вказав, що йдеться про кандидатуру Івана Міклоша – колишнього віце-прем’єр-міністра, міністра фінансів Словаччини, який «провів дуже багато системних реформ».

Серед інших він назвав прізвища «Юлії Ковалів, яка сьогодні працює першим заступником міністра економіки, Максима Нефьодова, який працює заступником міністра економрозвитку».

За словами Гройсмана, йдеться про «нових людей з новим менталітетом, які можуть якісно і чесно працювати».

«Якщо фракції коаліції розглянуть мою кандидатуру як можливу до переходу в Кабінет міністрів, я буду готовий взяти на себе відповідальність», – відзначив Гройсман.

Лідер парламентської фракції «Народного фронту» Максим Бурбак заявив 24 березня про готовність розглянути пропозицію «Блоку Петра Порошенка» про формування нової коаліції та кандидатуру голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду голови уряду. Про це повідомляє офіційний сайт «Народного фронту».

Голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко також заявляє про неминучість дострокових виборів, якщо депутати парламенту не знайдуть вихід із політичної кризи.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG