Доступність посилання

ТОП новини

У Москві на пікеті з українським прапором затримали 9 осіб, вже всіх відпустили


©Shutterstock
©Shutterstock

У суботу в Москві відбувся узгоджений з владою російської столиці антивоєнний пікет, активісти якого зібралися біля станції метро «Сокольники». Акцію ініціював рух «Солідарність». Через деякий час після початку заходу до протестувальників підійшла поліція і відвезла дев’ятьох із них у відділок.

Як повідомило російське видання, що спеціалізується на інформації про дії й порушення правоохоронців, «ОВД-інфо», на вісьмох активістів руху «Солідарність» склали протоколи про порушення встановленого порядку пікетування і в понеділок вони мають з’явитися до суду.

Організатори акції розповіли, що мітингувальників звинуватили у невідповідності їхніх плакатів «заявленій тематиці» заходу. На акцію принесли, крім російського, український прапор. Також у активістів в руках були плакати з написами: «Свободу Надії Савченко» та «Надія, живи».

Один з керівників руху Надія Мітюшкіна повідомила, що затримання провели за вказівкою чиновника, якому не сподобалися плакати активістів і український прапор на акції.

В суботу також відбувся пікет на підтримку Надії Савченко у російському Ростові-на-Дону.

Донецький міський суд Ростовської області Росії 22 березня засудив Надію Савченко до 22 років колонії загального режиму, визнавши її винною у вбивстві двох російських журналістів під Луганськом влітку 2014 року. Савченко вирок не визнає. Правозахисні організації вважають її політичним в’язнем.

XS
SM
MD
LG