Доступність посилання

ТОП новини

Куценко: під час одержання хабаря у 5 тисяч доларів США затримали прокурора Одещини


Владислав Куценко
Владислав Куценко

Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявляє, що слідчі військової прокуратури затримали під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США прокурора відділу прокуратури Одеської області.

Куценко заявив, що за цим фактом відкрите кримінальне провадження, наразі відбувається огляд місця події, збираються речові докази, проводяться допити.

Прокурор ГПУ зауважив, що затриманий прокурор 16 березня був переведений на цю посаду з однієї з місцевих прокуратур Одеси за результатами особистої співбесіди з Давідом Сакварелідзе.

Наразі Сакварелідзе цих заяв не коментував. Проте раніше сьогодні він заявив, що «атака» на нього і його команду – це сигнал про те, що «насправді справжні реформи в Україні не потрібні владній верхівці, це зачистка від тих, хто готовий щодня безкомпромісно боротися з корупцією і старими засадами».

Перед цим сьогодні генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе з органів прокуратури.

Цими вихідними восьмеро народних депутатів, обраних від Одеської області, передали в Генпрокуратуру листа, в якому заявили про підтримку звернення керівників територіальних прокуратур від 25 березня щодо звільнення Давіда Сакварелідзе через «спроби дискредитувати органи прокуратури».

XS
SM
MD
LG