Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе заявляє, що його викликають на допит у Генпрокуратуру


Давід Сакварелідзе
Давід Сакварелідзе

Колишній заступник генпрокурора – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявляє, що його викликають на допит у Генпрокуратуру.Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Щойно мені дзвонив заступник начальника створеного нещодавно в ГПУ департаменту, який займається відверто замовними справами, в тому числі і проти моєї команди – «шановний» пан Сус. Він запросив мене в п’ятницю (1 квітня) на допит у справі про «зникнення» 2 мільйони американських доларів», – повідомив він.

Сакварелідзе зазначив, що запропонував Генпрокуратурі надіслати офіційне повідомлення із зазначенням інформації про кримінальне провадження, дату і час проведення допиту.

Водночас наразі в ГПУ не коментують цих заяв Сакварелідзе.

29 березня генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора Давіда Сакваралідзе з органів прокуратури. Давід Сакварелідзе вважає своє звільнення зачисткою від тих, хто готовий боротися з корупцією.

Напередодні восьмеро народних депутатів, обраних від Одеської області, передали в Генпрокуратуру листа, в якому заявили про підтримку звернення керівників територіальних прокуратур від 25 березня щодо звільнення Давіда Сакварелідзе через «спроби дискредитувати органи прокуратури».

Сакварелідзе заявив, що в Генпрокуратурі тривають звільнення співробітників, які здійснювали провадження справи так званих «діамантових прокурорів» – Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна. Згодом Сакварелідзе додав, що колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць був керуючим справами генпрокурора Віктора Шокіна.

XS
SM
MD
LG