Доступність посилання

ТОП новини

Росія заперечила плани штурмувати Алеппо в Сирії


Після повітряного удару по «опозиційному» районові Алеппо, 10 квітня 2016 року
Після повітряного удару по «опозиційному» районові Алеппо, 10 квітня 2016 року

Чільний російський військовик заявив, що здійснення штурму сирійського міста Алеппо, частину якого контролюють супротивники режиму президента Сирії, не планується.

Як сказав на брифінгу в Москві начальник головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил Росії генерал-лейтенант Сергій Рудський, дії сирійських урядових військ і російської авіації в районі цього міста спрямовані лише проти угруповання «Джабгат ан-Нусра», яке Росія вважає за терористичне.

У неділю прем’єр-міністр уряду Сирії Ваель аль-Халакі заявляв групі російських парламентарів, які прибули до Сирії з візитом, що урядові війська спільно з бойовою авіацією Росії готуються, за його словами, «визволити» Алеппо від супротивників режиму. Відтак член російської делегації, російський сенатор Дмитро Саблін заявив російським засобам інформації, що російська авіація підтримає наземний наступ сирійських урядових військ на Алеппо.

Це місто на півночі Сирії, до війни найбільше за населенням у країні, частинами контролюють різні сили: і війська уряду, і сили різних груп його супротивників, а віддаленіші околиці Алеппо наразі утримує екстремістське угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG