Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада обрала своїм головою Андрія Парубія


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Верховна Рада України проголосувала за обрання Андрія Парубія головою парламенту. За таке рішення проголосували 284 депутати.

Перед тим Парубій, висуваючи свою кандидатуру на посаду голови Верховної Ради, закликав парламент працювати спільно на Україну, а не на власні амбіції.

«Сьогодні в нас усіх і в нашої держави – відповідальний день. Це не просто є призначення уряду. Це демонстрація. Що Україна здатна давати відповіді на найважчі виклики. Це найтяжчий час для модерної держави. Окупанти стоять на нашій землі. Але найбільший ворог – внутрішня боротьба», – наголосив перед обранням Парубій.

«Ми можемо не погоджуватися щодо тактики. Але в стратегічних питаннях ми єдині: демократична влада і демократична опозиція. Парламент став тим майданчиком, який допоміг змінити владу в Україні. Ми маємо підвищувати інституційну спроможність України, але один спікер цього не зробить», – визнав Парубій.

Перед обранням Парубія головою Верховної Ради парламент проголосував за обрання його попередника на цій посаді Володимира Гройсмана прем’єр-міністром України.

XS
SM
MD
LG