Доступність посилання

ТОП новини

Майже 80 обстрілів здійснили сепаратисти на Донбасі за минулу добу – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у понеділок повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі за попередню добу здійснили 79 обстрілів позицій українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Зокрема, із мінометів калібрів 120 та 82 міліметри в напрямку Авдіївки – 4 рази, Зайцева – 3, два обстріли позицій наших військ відбулось в районі Шахти Бутівка та по одному поблизу Красногорівки, Пісків, Опитного, Березового та Кримського», – зазначили в штабі.

Крім того, обстріли тривали у неділю поблизу Тарамчука, Лебединського, Майорська, Опитного, Луганського, Широкина, Мар’їнки, Невельського, Верхньоторецького.

Українська сторона відкривала вогонь у відповідь 18 разів, зауважили в штабі, не вказавши, чи є постраждалі через обстріли українські військовослужбовці.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» не повідомляють про те, як минула ніч на територіях, які вони контролюють. Водночас напередодні донецькі сепаратисти стверджували, що українські військові стягнули до лінії розмежування «Гради» та 30 танків.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG