Доступність посилання

ТОП новини

Президент ПАРЄ закликає Росію звільнити Надію Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт закликав Росію звільнити українську громадянку, народного депутата і члена асамблеї Надію Савченко.

«На початку квітневої сесії ПАРЄ я маю ще раз підтвердити свої серйозні побоювання щодо ситуації з нашим членом Надією Савченко, яка залишається в ув’язненні в Росії», – наводить слова Аграмунта прес-служба ПАРЄ.

За його словами, звільнення Савченко особливо важливе у світлі повідомлень про її тривале голодування і погіршення стану здоров’я.

Президент ПАРЄ закликав російську владу вжити необхідних заходів для вирішення цього питання, «зокрема в контексті можливого обміну в’язнями з українською владою».

«Як я вже наголошував раніше, вирішення ситуації, що стосується нашої колеги, є для мене пріоритетом. Захист прав парламентарів – їхньої свободи, права на пересування і висловлювання – є одним із ключових моментів мого мандату», – підсумував президент ПАРЄ.

Раніше сьогодні стало відомо, що ПАРЄ перенесла дебати щодо Надії Савченко на 21 квітня.

Як повідомив голова постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв, буде підготовлено спеціальну частину доповіді щодо полонених, «не забудуть й інших українських в’язнів Кремля».

22 березня Донецький міський суд Ростовської області Росії визнав Надію Савченко винною у причетності до вбивства російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, а також у незаконному перетині кордону Росії та засудив її до 22 років ув’язнення. 5 квітня вирок набрав чинності. Надія Савченко відкинула звинувачення і від 6 квітня оголосила сухе голодування.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

18.04.2016
Лінкявічус закликає європейських дипломатів підтримати санкції щодо фігурантів «списку Савченко»

Керівник МЗС Литви закликав взяти приклад з його країни – підтримати заборону на в’їзд і арешт майна, причетним до ув'язнення Савченко далі

18.04.2016
Президент ПАРЄ закликає Росію звільнити Надію Савченко

Звільнення Савченко особливо важливе у світлі повідомлень про її тривале голодування і погіршення стану здоров’я – Педро Аграмунт далі

18.04.2016
ПАРЄ перенесла дебати щодо Савченко на 21 квітня – Ар’єв
далі

18.04.2016
ПАРЄ закличе припинити насильство та звільнити українських в’язнів і полонених

У Страсбурзі пролунає «додатковий голос у загальносвітовому хорі вимог щодо негайного звільнення Савченко» – Ар’єв далі

18.04.2016
Обмін Савченко може затягнутись на кілька місяців – Фейгін

Причиною затримки може стати спроба скасування санкцій проти Росії далі

XS
SM
MD
LG