Доступність посилання

ТОП новини

Меркель відвідала табір біженців у Туреччині


Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу (п) вітає в аеропорту міста Газіантеп канцлера Німеччини Анґелу Меркель, 23 квітня 2016 року
Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу (п) вітає в аеропорту міста Газіантеп канцлера Німеччини Анґелу Меркель, 23 квітня 2016 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель разом із високопосадовцями ЄС прибула до Туреччини для відвідування табору біженців Нізіп, у якому нині перебувають близько п'яти тисяч мігрантів. Табір розташований поблизу сирійського кордону і території, контрольованої екстремістським угрупованням «Ісламська держава».

Поїздка відбувається на тлі критики угоди між Туреччиною і ЄС, за якою біженці, які досягли Греції, передаються назад до Туреччини, якщо не мають вагомих підстав просити про притулок у Європі.

Разом із Меркель Туреччину відвідують голова Європейського союзу Дональд Туск і заступник голови Європейської комісії Франс Тіммерманс. Європейських політиків супроводжує голова турецького уряду Ахмет Давутоглу.

Агентство France Presse цитує Дональда Туска, який назвав Туреччину «найкращим прикладом для світу, як турбуватися про біженців».

Правозахисні організації заявляють, що договір між Анкарою і Брюсселем порушує норми гуманізму, а Туреччина не є безпечним місцем, куди можна повертати людей.

Туреччина раніше заявляла, що договір може бути не виконаний, якщо ЄС не встановить для громадян Туреччини режим безвізових поїздок до європейських країн.

XS
SM
MD
LG