Доступність посилання

ТОП новини

На розгін хмар в Москві 1 травня планують витратити понад мільйон доларів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Влада Москви має намір витратити на розгін хмар 1 травня 1,29 мільйона доларів (майже 86 мільйонів рублів). Засоби метеозахисту будуть придбані у єдиного постачальника, джерелом фінансування є міський бюджет. Інформація про це була опублікована на сайті держзакупівель Росії.

За останні роки влада російської столиці ні разу не розганяла хмари над містом 1 травня, проте цього року першотравневі свята збігаються з Великоднем. Згідно з прогнозом синоптиків, очікується мінлива хмарність, дощі і гроза.

З кожним роком витрати бюджетних коштів на розгін хмар у Москві ростуть. Так, в 2015 році на це витратили понад 400 мільйонів рублів, що майже в два з половиною рази більше, ніж роком раніше. Метеозахист забезпечується спеціальними літаками за допомогою гранульованої вуглекислоти, рідкого азоту і спеціального цементу.

У вересні минулого року після святкування Дня міста, коли незважаючи на проведені владою метеозахиснізаходи, погода в Москві залишалася похмурою і дощовою, Фонд боротьби з корупцією відправив у Федеральну антимонопольну службу і в прокуратуру запит з вимогою домогтися від московської влади оприлюднення держконтрактів на проведення розгону хмар. За даними ФБК, збільшення витрат на метеозахист пов’язане з тим, що близько третини витрачених коштів отримує за свої послуги невідома фірма-посередник.

XS
SM
MD
LG