Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін вказав на можливі політичні причини затримання в Росії Віри Савченко


Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін не виключає, що затримання її сестри Віри у Росії може мати політичні причини. Про це він сказав у четвер в Києві.

«Є два варіанти розвитку подій: бюрократичний – її допитають у справі про образу судді в Грозному, і відпустять; або політичний – інцидент може бути пов'язаний з передачею Надії Савченко в Україну. Ми не зрозуміємо, що вони хочуть: висунути їй звинувачення чи допитати. Поки вона в консульстві, все необхідне для її дипломатичного захисту робиться, там її ніхто не зачепить. Я не думаю, що буде обрано запобіжний захід. Найімовірніше, її допитають по запиту із Грозного», – сказав Фейгін.

Адвокат додав, що не знає «чому це все відбувається саме зараз».

Раніше він сказав, що сестрі Надії Савченко Вірі в Росії загрожує до шести місяців ув’язнення. За його словами, стаття 297 Кримінального кодексу Росії передбачає, що таким є максимальний термін покарання за «неповагу до суду».

Зранку 28 квітня сестра ув’язненої в Росії українки Надії Савченко Віра перебуває в безпеці – на території консульства України в Ростові-на-Дону, паспорт є при ній.

Пізно ввечері 27 квітня сестру незаконно ув’язненої в Росії українки Надії Савченко Віру не випустили з Російської Федерації. Про це повідомили міністерство закордонних справ України та адвокат Ілля Новиков. Новиков при цьому додав, що пересування Віри Савченко територією Росії в машині з дипломатичними номерами впродовж кількох місяців здавалося надмірним заходом, але зрештою виправдало себе.

XS
SM
MD
LG