Доступність посилання

ТОП новини

Бойко: сьогоднішні події в аеропорту Одеси є спланованою провокацією


Юрій Бойко
Юрій Бойко

Лідер фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко заявляє, що сьогоднішні події в аеропорту Одеси є спланованою провокацією.

«Те, що відбулося (в аеропорту), ми розцінюємо як провокацію і спробу здійснити кровопролиття при повній бездіяльності правоохоронних органів», – сказав Бойко, слова якого цитує прес-служба політичної сили.

«Ми не хотіли кровопролиття, ми не хотіли провокацій. Тому ми провели панахиду прямо в будівлі аеропорту і вшанували пам’ять людей, які загинули в Одесі 2 травня», – додав він.

Крім того, Бойко зазначив, що «Опозиційний блок» оформить «заяву в правоохоронні органи, оскільки люди не відчувають себе в безпеці».

Раніше сьогодні в Одесі в аеропорту активісти заблокували депутатів «Опозиційного блоку». В «Опозиційному блоці» у зв’язку з цим заявили про вимогу відставки «всіх одеських силовиків», а від влади вимагають «дати людям і прибулим народним депутатам можливість вшанувати пам’ять загиблих 2 травня». В результаті депутати вилетіли з Одеси, в місто вони не змогли потрапити.

Напередодні громадські організації «Автомайдан», «Правий сектор», «Самооборона Майдану», «ДІЯ», «Вільні люди» поширили заяву, в якій вимагали не допустити депутатів від «Опозиційного блоку» на територію Куликового поля та не дати їм можливості «провести будь-які провокаційні масові заходи, що можуть призвести до створення загрози національним інтересам».

Активісти попереджали, що у разі ігнорування цієї заяви «залишають за собою право виконати свій обов’язок щодо захисту національних інтересів України та не допустити їх ( вказаних депутатів – ред.) присутності на масових заходах».

Сьогодні на Куликовому полі в Одесі запланована акція у зв’язку річницею трагічних подій 2 травня 2014 року, проте вона все ще не розпочалася, оскільки правоохоронці не пускають людей на Куликове поле у зв’язку з продовженням перевірки з виявлення вибухонебезпечних предметів.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

XS
SM
MD
LG