Доступність посилання

ТОП новини

Депутати «Опозиційного блоку», яких блокували в аеропорту, покинули Одесу


Депутати «Опозиційного блоку», яких в Одесі в аеропорту заблокували активісти, покинули Одесу. Про це повідомили низка народних депутатів і радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Зокрема, як повідомив у Facebook народний депутат від «Народного фронту» Андрій Левус, перед цим представники «Опозиційного блоку» відмовились від планів відвідати Куликове поле.

«Зараз вони готуються до молебню, який проведуть прямо у в залі аеропорту, після цього відлетять додому. Аеропорт оточено патріотичними силами… Начальнікі Окупаційного блоку покинули Одесу!», – написав він.

Раніше сьогодні в Одесі в аеропорту активісти заблокували депутатів «Опозиційного блоку». В «Опозиційному блоці» у зв’язку з цим заявили про вимогу відставки «всіх одеських силовиків», а від влади вимагають «дати людям і народним депутатам можливість вшанувати пам’ять загиблих 2 травня».

Перед цим громадські організації «Автомайдан», «Правий сектор», «Самооборона Майдану», «ДІЯ», «Вільні люди» поширили заяву, в якій вимагали не допустити депутатів від «Опозиційного блоку» на територію Куликового поля та не дати їм можливості «провести будь-які провокаційні масові заходи, що можуть призвести до створення загрози національним інтересам».

Активісти попереджали, що у разі ігнорування цієї заяви «залишають за собою право виконати свій обов’язок щодо захисту національних інтересів України та не допустити їх ( вказаних депутатів – ред.) присутності на масових заходах».

Сьогодні на Куликовому полі в Одесі заплановані акції у зв’язку річницею трагічних подій 2 травня 2014 року, проте вони все ще не розпочалися, оскільки правоохоронці не пускають людей на Куликове поле у зв’язку з продовженням перевірки щодо виявлення вибухонебезпечних предметів.

Українські силовики біля Куликового поля. Одеса, 2 травня 2016 року
Українські силовики біля Куликового поля. Одеса, 2 травня 2016 року

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

На цю ж тему:

02.05.2016
Одеська трагедія 2 травня: два роки по тому

Експерти вважають, що розслідування трагічних подій в Одесі тривалий час затягувалося далі

29.04.2016
Після двох років слідства поліція вилучила відеозапис трагедії 2 травня в Одесі

Камери відеоспостереження були встановлені в палаючому Будинку профспілок далі

30.04.2016
СБУ розшукує осіб, які сховали зброю в передмісті Одеси

«Співробітники спецслужби спільно з поліцією вилучили три гранатомети, 42 гранати РГД і Ф-1, майже півтори тисячі набоїв» далі
XS
SM
MD
LG