Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: Пенсійний фонд виплатив понад 3 мільярди гривень спецпенсій у 2015 році


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За 2015 рік видатки на виплату пенсій державним службовцям, прокурорам, суддям, народним депутатам та особам, які працюють на інших посадах, які дають право на «спеціальні» пенсії, становлять 3 352,2 мільйона гривень. Про це проекту Радіо Свобода #Точно повідомив заступник голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін.

Ще 3,4 мільярда гривень було виплачені військовим пенсіонерам.

За інформацією Державного казначейства України, загалом у 2015 році з державного бюджету на дотацію для виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за різними програмами, було витрачено понад 63 мільярди гривень. Ще 31,7 мільярда витрачено на покриття дефіциту Пенсійного фонду.

До кінця 2016 року уряд планує витратити з бюджету на виплату пенсій та погашення дефіциту Пенсійного фонду понад 144,8 мільярда гривень.

У травні минулого року на той час міністр соціальної політики України Павло Розенко заявив, що від 1 червня 2015 року Пенсійний фонд України припиняє призначення спецпенсій депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям.

XS
SM
MD
LG