Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах починається 11-й міжнародний фестиваль «Сцена людства»


У Черкасах 24 травня стартує 11-й міжнародний театральний фестиваль «Сцена людства». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, цього разу він відбудеться на сцені обласної філармонії і триватиме чотири дні. Місце проведення змінили, адже у будівлі театру наразі не можуть приймати глядачів. Майже рік тому пожежа знищила глядацьку залу й дах, і досі ремонтувати приміщення так і не почали.

«Формат фестивалю скоротився принаймні удвічі. Але відмовитися від нього ми не могли, бо знаємо, як його любить черкаський глядач. Хоча все зводилося саме до того, аби його не проводити. Враховуючи нинішні умови, організацію фестивалю можна вважати нашою перемогою», – зауважує директор театру Володимир Осипов.

Фестиваль розпочнеться з вистави «Сімейна вечеря» Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки. Свого часу саме він першим допоміг черкащанам після пожежі.

«Це перший театр, який відгукнувся на нашу біду і зіграв благодійну виставу у нашу підтримку, а зібрані кошти перерахував до нашого благодійного фонду. Тому й вирішили, щоб вони і відкрили фестиваль», – пояснює Володимир Осипов.

На деякі вистави черкащани розкупили фактично усі квитки. Очікують аншлаг і сьогодні на відкритті фестивалю.

Крім того, керівництво сподівається, що у червні таки розпочнеться ремонт будівлі театру, зокрема, зроблять накриття, фасад і вікна.

Пожежа в Черкаському театрі сталася 1 липня і тривала кілька годин. Займання сталося на третьому поверсі глядацької зали. У результаті зала згоріла: обвалилися усі поверхи і дах. Пожежникам вдалося врятували сценічну й адміністративну частини театру.

XS
SM
MD
LG