Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 14 військових поранені, загиблих немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, 14 військовослужбовців поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, це сталося внаслідок обстрілів на донецькому напрямку, а також підриву українського БТР-80 на протитанковій міні біля Старогнатівки.

За словами Лисенка, на донецькому напрямку вчора активні бойові дії велися у Зайцеві та Авдіївці, а також на двох позиціях по периметру Донецького аеропорту.

«Окупанти різко збільшили щільність мінометного вогню. Минулої доби по наших позиціях було випущено понад 100 мін. Також епізодично ворог застосовує БМП. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 12 – із застосуванням мінометів», – сказав він.

Речник АТО також повідомив, що на маріупольському напрямку ситуація дещо спокійніша – вчора там відбулося 14 обстрілів, зокрема 6 мінометних.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що під Авдіївкою в результаті обстрілу снайперами ЗСУ один сепаратист поранений. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українські військові за минулу добу двічі обстріляли райони сіл Логвинове і Лозове.

Наприкінці квітня Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG