Доступність посилання

ТОП новини

Восени ГПУ оприлюднить перший звіт про роботу – Теличенко


Валентина Теличенко
Валентина Теличенко

ГПУ оприлюднить перший звіт про свою роботу у вересні-жовтні, повідомила заступник генпрокурора України Валентина Теличенко.

«До того часу можна буде вже порахувати і «відтяті голови», і порахувати кримінальні справи, які передано до суду. Наступний звіт – кінець року, сподіваюся до того часу ми будемо працювати. А далі буде видно», – сказала Теличенко в ефірі Радіо Свобода.

Вона підтвердила, що планує провести нові конкурси для залучення в органи прокуратури професіоналів.

«Юрій Луценко (генпрокурор України – ред.) сказав, що у системі прокуратури до кінця року з’явиться сотня вакансій. Чому вони з’являться? Здогадайтеся. Ці посади, які будуть вільними на той час, дістануть ті особи, яких вже буде відібрано за новими конкурсами. Ми вивчимо недоліки і переваги того тестування, яке вже було. Ми будемо багато думати, яким чином набрати людей, які будуть і фахівцями належного рівня, професіоналами, і одночасно чесними людьми», – зазначила Валентина Теличенко.

​Цього тижня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що відомий юрист Валентина Теличенко обійматиме посаду заступника генпрокурора з реформ. За словами Луценка, вона займатиметься проведенням нових конкурсів у місцеві прокуратури, щоб туди прийшли люди, які були поза системою, а також реформою академії прокуратури.

XS
SM
MD
LG