Доступність посилання

ТОП новини

В Алушті поліція звільнила кримчан, затриманих під час поліцейського розгону – депутат


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Жителів Алушти Леоніда Литвинчука та Руслана Марінкова, затриманих 4 червня на місцевій набережній, де жителі зібралися обговорити незаконну забудову, відпустили із відділення поліції.

Про це в коментарі для проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії повідомив депутат російської міськради Алушти Павло Степанченко, який також був затриманий в той день поліцією.

«Вчора їх адвоката не пустили в камеру попереднього ув’язнення і суд перенесли на 18:00, їх відпустили. Спочатку їх поліція не хотіла відпускати, після того, як я подзвонив 102, і сказав, що ви їх утримуєте більше 48-ми годин – їх відпустили», – сказав Степанченко.

За його словами, в КПЗ у затриманих забрали мобільні телефони, вони не мали можливості зателефонувати.

В Алушті 4 червня поліція розігнала збори місцевих жителів, які виступили проти забудови міської набережної. Під час розгону присутніх, російські поліцейські затримали місцевого депутата Павла Степанченко і ще двох осіб, які заступилися за нього.

Депутата Павла Степанченко, якого 4 червня в міськвідділі поліції протримали близько семи годин і щодо якого склали два адміністративних протоколи, відпустили. Він заявив про побої і погрози на його адресу з боку силовиків.

Як повідомила провладному кримському агентству «Кримінформ» керівник прес-служби кримської поліції Ольга Кондрашова, «поліція зупинила несанкціонований мітинг в Алушті». Інших офіційних коментарів силових відомств Криму, підконтрольних Росії, немає.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG