Доступність посилання

ТОП новини

Українські прикордонники долучаться до гарантування безпеки на «Євро-2016» у Франції


Представники Державної прикордонної служби України нестимуть службу в аеропортах Парижа, Марселя, Ліона і Лілля в рамках спеціальної операції «Єврокубок-2016», повідомляє Держприкордонслужба.

«Під час чемпіонату Європи з футболу, який проходитиме з 10 червня по 10 липня 2016 року, сектор авіаційної безпеки Європейської агенції з управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах (FRONTEX) буде проводити операцію «Єврокубок-2016». Її мета – підвищення рівня безпеки на чемпіонаті Європи з футболу. Для участі у ній були запрошені і прикордонники з України», – повідомили в ДСНС.

За повідомленням, вони здійснюватимуть прикордонний контроль для «недопущення в’їзду екстремістськи або радикально налаштованих осіб, ввезення зброї, боєприпасів, вибухівки та інших засобів терору».

У Держприкордонслужбі додали, що українська прикордонна делегація є однією із найбільших за кількістю запрошених фахівців, «адже досвід, який був набутий українськими прикордонниками під час проведення «Євро-2012», дуже важливий для колег із Франції».

«Євро-2016» у Франції відкривається 10 червня. Напередодні у Службі безпеки України заявили, що їм вдалося запобігти терактам, які планувалися у Франції перед і під час футбольного чемпіонату.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не відкидає загрозу терористичних нападів під час чемпіонату. Водночас він заявив про значну кількість силовиків, залучених до охорони правопорядку.

Внаслідок нападів у Парижі у листопаді минулого року, відповідальність за які взяли бойовики угруповання «Ісламська держава», загинули 130 людей.

XS
SM
MD
LG