Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ очікує на погодження міністрами оборони НАТО пакету допомоги для України


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ висловив сподівання на погодження комплексного пакету допомоги для України за підсумками зустрічі у Брюсселі міністрів оборони країн-членів НАТО. Про це він сказав, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Столтенберґ нагадав, що на 15 червня заплановане засідання комісії Україна-НАТО, одне з головних питань – «як НАТО може продовжити надання політичної і практичної підтримки Україні».

Як зазначив очільник Альянсу, комплексний пакет допомоги є частиною такої підтримки.

«Я очікую, що міністри погодять цей пакет, і це буде ще одним доказом того, як НАТО допомагає Україні», – додав Столтенберг.

Водночас, за словами генерального секретаря, деталі такого пакету допомоги він зможе розказати лише після його погодження.

Єнс Столтенберґ нагадав, що наразі НАТО підтримує Україну у двох площинах: перша – політична, тобто підтримка територіальної цілісності і суверенітету України, а друга – практична, і тут ідеться, зокрема, про можливість залучення радників НАТО до модернізації в Україні, а також допомогу Альянсу в імплементації реформ, боротьбі з корупцією, у модернізації оборонних інституцій в Україні.

Раніше в уряді України висловили надію на погодження на зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО комплексного пакету допомоги Україні. Згідно з очікуваннями, затвердити його мають на саміті НАТО у Варшаві у липні.

14-15 червня у Брюсселі триватиме зустріч міністрів оборони країн-членів НАТО.

XS
SM
MD
LG