Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії в Криму має намір провести психіатричну експертизу Ільмі Умерову


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявляє, що в рамках розслідування у його справі «про сепаратизм» ФСБ Росії має намір провести щодо нього психіатричну експертизу. Про це Ільмі Умеров написав на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні був в черговий раз у слідчого ФСБ. На цей раз ознайомили з постановою про проведення психіатричної експертизи. Коли і де це буде відбуватися, повідомлять додатково. Зміст документу не розкриваю, оскільки давав підписку «про нерозголошення», тим більше, що мене тільки ознайомили, тобто, не вручили», – написав заступник голови Меджлісу.

Російські правоохоронні органи в Криму щодо Умерова порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

19 травня після допиту в кримському управлінні російського ФСБ йому було пред’явлено звинувачення.

Раніше, 12 травня, в його будинку провели обшук, слідчий кримського управління ФСБ Росії вручив йому підписку про невиїзд. Потім слідчі взяли з Ільмі Умерова підписку про нерозголошення матеріалів справи.

На допит також викликали його дружину і дітей.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG