Доступність посилання

ТОП новини

Обама: Brexit не змінить відносин між Вашингтоном та Лондоном


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама заявляє, що «особливі відносини» між Вашингтоном та Лондоном продовжуватимуться попри результати голосування британців на референдумі щодо виходу з ЄС.

«Членство Великої Британії у НАТО залишатиметься основою міжнародної, безпекової та економічної політики США», – сказав Обама 24 червня.

«Так само як і наші відносини з Європейським союзом, який зробив багато задля сприяти стабільності, стимулювання економічного розвитку і поширення демократичних цінностей та ідеалів на всьому континенті і за його межами», – додав президент США.

У п’ятницю генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ також заявив, що роль Великої Британії в альянсі залишиться незмінною.

Підрахунок голосів на британському референдумі, який відбувся 23 червня, засвідчив, що за вихід з ЄС проголосували 52 відсотки виборців або майже 16 з половиною мільйонів, прихильники членства в Євросоюзі набрали 48 відсотків.

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон, який виступав за збереження членства в ЄС, заявив про намір піти у відставку через три місяці.

XS
SM
MD
LG