Доступність посилання

ТОП новини

Киргизстан заявив, що двоє з нападників у Стамбулі були громадянами Росії


Троє ймовірних нападників у кадрі з камери спостереження, 28 червня 2016 року
Троє ймовірних нападників у кадрі з камери спостереження, 28 червня 2016 року

У Киргизстані у відповідь на повідомлення, що серед нападників на летовище у Стамбулі був громадянин цієї країни, заявили, що двоє з нападників мали громадянство Росії.

Як заявили в Міністерстві закордонних справ Киргизстану, в Туреччині цих двох російських громадян ідентифікували як Ракіма Булгарова і Вадима Османова.

Офіційно оприлюднених даних про громадянство третього з нападників наразі немає.

Раніше у п’ятницю в МЗС Киргизстану заявляли, що повідомлення про громадянство цієї країни в одного з нападників передчасне, доки не зроблений аналіз ДНК. А представник консульства Киргизстану у Стамбулі Руслан Молдакунов сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, що на результати цього аналізу очікують тільки через днів п’ять-шість.

Раніше турецькі засоби інформації цитували слова неназваного турецького посадовця про те, що троє нападників були громадянами Киргизстану, Узбекистану і Росії.

В Узбекистані ці повідомлення не коментували.

Посол Росії в Туреччині Андрій Карлов заявив, що не має ніякої інформації про причетність до нападів громадян Росії.

У Туреччині тим часом повідомили про затримання ще 13 людей, серед яких троє іноземців, у зв’язку з нападами 28 червня на летовищі імені Ататюрка у Стамбулі, третьому найнапруженішому в Європі. Тоді внаслідок стрілянини, яку влаштували троє нападників-смертників, і вибухів бомб на них загинули не менш ніж 43 людини, ще понад 200 були поранені.

Відповідальності за цей напад, найсмертоносніший у Туреччині цього року, ніхто на себе не взяв. Влада країни звинувачує екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Сотні громадян Росії, Киргизстану, Узбекистану й інших післярадянських країн вступили до лав цього ісламістського угруповання в Сирії й Іраку. За даними експертів, серед бойовиків угруповання російська мова стала «другою робочою» після арабської.

XS
SM
MD
LG