Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі офіційно підтвердили намір змагатися за право приймати «Євробачення-2017»


Один із проектів логотипу «Євробачення-2017» в Україні
Один із проектів логотипу «Євробачення-2017» в Україні

Дніпро офіційно змагається за право приймати «Євробачення-2017»: місто офіційно підтвердило намір змагатися за право проводити міжнародний пісенний конкурс, повідомили у Дніпровській міській раді з посиланням на мера міста Бориса Філатова.

За даними міськради, Філатов підписав перші необхідні документи для підготовки міста до участі у відборі й передає організаторам «повний пакет інформації про інфраструктуру для проведення конкурсу».

Борис Філатов назвав низку переваг Дніпра, які він бачить, перед іншими містами-кандидатами: зокрема, це « значний внесок у зупинення «російської весни» та злагоджена робота міської та обласної влади».

Як поінформували у дніпровській міськраді, наразі організатори «Євробачення» в Україні також мають офіційну заявку від Києва.

15 травня 2016 року мер Дніпра Борис Філатов звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з листом, де ініціював проведення «Євробачення-2017» у своєму місті. Він також заявив, що за рік місто встигне підготувати інфраструктуру. Зокрема, місцем проведення конкурсу, вважає він, могла б стати арена, яка будувалась для «Євробаскету-2015».

Заяви про можливість проведення конкурсу в їхніх містах також зробили міські голови інших обласних центрів – Херсона, Харкова, Одеси, Львова тощо.

Водночас незалежні експерти зазначили, що шанси міст України на проведення конкурсу нерівні: найбільші, на їхню думку, вони у столиці.

Місце проведення «Євробачення – 2017» має стати відоме 1 серпня.

Українська співачка Джамала перемогла на конкурсі «Євробачення-2016», що відбувся у травні у Стокгольмі. Відтак наступний конкурс «Євробачення-2017» прийматиме Україна.

XS
SM
MD
LG