Доступність посилання

ТОП новини

НАТО нарощує військову присутність на Сході Європи через російську агресію в Україні


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

НАТО нарощує військову присутність на Сході Європи через російську агресію і анексію Криму. Про це, відповідаючи на запитання російського журналіста, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

«Ніхто не говорив про подібні дії до українських подій, поки Крим не було незаконно анексовано. Ми дійсно нарощуємо військову присутність в країнах Балтії і Польщі, але немає ніякого сумніву, що це відповідь на російські дії в Україні», – заявив Столтенберґ.

Генсекретар НАТО наголосив, що їхні дії носять оборонний характер і не є виправданням для можливої реакції Росії. Столтенберг також нагадав, що країни Балтії і Польща ухвалив самостійне рішення про вступ до НАТО.

«Ми бачили агресивні дії Росії, ми бачили, як вона хоче використати армію проти суверенних країн Європи. Це і є головною причиною наших дій», – заявив держсекретар.

Саміт НАТО у Варшаві триватиме 8-9 липня. На саміті НАТО говоритимуть про «східний фланг, союзників у Скандинавії та кібербезпеку».

Країни Заходу звинувачують Росію у незаконній анексії Криму і підтримці проросійських сепаратистів, Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG