Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко у Варшаві вшанував пам’ять жертв Волинської трагедії


Президент України Петро Порошенко разом з українською делегацією під час візиту до Варшави на саміт НАТО поклав квіти до Пам’ятника жертвам Волинської трагедії. Варшава, 8 липня 2016 року
Президент України Петро Порошенко разом з українською делегацією під час візиту до Варшави на саміт НАТО поклав квіти до Пам’ятника жертвам Волинської трагедії. Варшава, 8 липня 2016 року

Президент України Петро Порошенко разом з українською делегацією під час візиту до Варшави на саміт НАТО поклав квіти до Пам’ятника жертвам Волинської трагедії.

«Глава держави запалив лампадку біля монументу на знак вшанування пам’яті загиблих», – повідомили 8 липня в Адміністрації президента України.

Пам’ятник жертвам Волинської трагедії у Варшаві встановили у липні 2013 року.

Сенат Польщі 7 липня ввечері ухвалив постанову, якою закликав нижню палату польського парламенту, Сейм, встановити 11 липня «Національним днем пам’яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Республіки Польща» у 1939-1945 роках.

У МЗС України закликали утриматися від політизації Волинської трагедії.

Цього року виповнюються 73-і роковини Волинської трагедії, що забрала життя десятків тисяч поляків і українців під час взаємних конфліктів на території нинішньої Західної України.

Сейм (нижня і провідна палата парламенту) Польщі у 2013 році з нагоди 70-ї річниці Волинської трагедії відмовився визнати ті події геноцидом польського народу, однак підтримав формулювання «етнічна чистка з ознаками геноциду».

На початку червня цього року два колишні президенти України, голови українських церков і представники інтелігенції закликали поляків до примирення і встановлення спільного дня пам’яті жертв польсько-українських конфліктів. На це двісті депутатів польської провладної партії «Право і справедливість» заявили, що поважають українську державність, але не схвалюють української історичної політики.

XS
SM
MD
LG