Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці: українське правосуддя не оголошувало сина Черновецького у розшук Інтерполу


Степан Черновецький
Степан Черновецький

У Міністерстві внутрішніх справ і Генеральній прокуратурі України заявляють, що українська сторона не оголошувала у розшук за лінією Інтерполу сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степана. Про це Радіо Свобода заявили речниця генпрокурора Лариса Сарган і представник МВС України Артем Шевченко.

«Я поцікавився в українського бюро Інтерполу. Українське бюро Інтерполу ніякої інформації від своїх колег за кордоном не має і підтвердило, що цієї особи не було в переліку розшукуваних українських громадян. Тобто українське правосуддя не оголошувало його у розшук каналами Інтерполу», – сказав Шевченко.

За його словами, всі «зовнішні комунікації про екстрадицію, якщо на це є правові підстави, веде Генеральна прокуратура України».

Зі свого боку, Лариса Сарган повідомила, що ГПУ поки що не коментує ситуацію з сином Черновецького і з’ясовує інформацію. «Немає у нас інформації. Він у нас не був у розшуку в Інтерполі, тому ми поки що не коментуємо ситуацію. З’ясовуємо», – сказав вона.

12 липня іспанське видання El Mundo повідомило, що в Барселоні внаслідок спецоперації місцевих силовиків за підозрою в участі у кримінальній організації і відмиванні грошей затримали 11 осіб, серед яких і син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.

За повідомленням, серед затриманих в основному українці і росіяни, що проживають у Барселоні.

Затриманих також підозрюють у підробці офіційних документів і податкових махінаціях.

XS
SM
MD
LG