Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: у Києві 16 працівників банку «Хрещатик» привласнили 81 мільйон гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Києва заявляє, що 16 працівників київського відділення банку «Хрещатик» привласнили депозити на суму 81 мільйон гривень.

Як повідомляє прес-служба відомства, досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 16 службових осіб банку, які причетні до розкрадання коштів, завершене.

«Встановлено, що службові особи банку, діючи у складі організованої злочинної групи, упродовж лютого 2010 – березня 2014 років шляхом підроблення депозитних договорів та документів на видачу готівки заволоділи грошовими коштами 54 вкладників на загальну суму понад 81 мільйон гривень», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що цим службовцям повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених, зокрема, статтями про «шахрайство», «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «службове підроблення».

У рамках розслідування з метою забезпечення відшкодування завданих збитків на майно обвинувачених (квартири, будинки, земельні ділянки) накладено арешт, додають у прокуратурі.

Наразі слідство у вказаному кримінальному провадженні завершено, матеріали відкрито для ознайомлення підозрюваним та їхніми захисникам.

Банкрутство «Хрещатика» сталося у квітні 2016 року. У червні національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку «Хрещатик».

Робота банку значною мірою була спрямована на обслуговування киян. Зокрема, в «Хрещатику» мала рахунки низка столичних комунальних підприємств, через нього проходили платежі за комунальні послуги, також залежними від банку «Хрещатик» були малозабезпечені власники «Картки киянина».

XS
SM
MD
LG