Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: звіти за І квартал 2016 року політсили повинні подати до 29 липня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомляє, що політичні партії повинні будуть щоквартально подавати звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Як повідомляє прес-служба агентства, звіти за І квартал 2016 року політсили повинні подати до 29 липня включно.

У НАЗК зазначають, що за II квартал 2016 року звіт подається до 9 серпня 2016 включно, за III квартал 2016 року – до 9 листопада, а за IV квартал 2016 року – до 9 лютого 2017 року.

У жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджує державне фінансування партій (тобто фінансування партійних структур з держбюджету) і вимагає від партій звітувати про надходження і використання коштів.

Напередодні НАЗК отримало доступ до всіх реєстрів, якими оперує Міністерство юстиції. Також очікується, що 15 серпня НАЗК запустить електронну систему подання та оприлюднення декларацій держслужбовців.

Національне агентство з питань запобігання та протидії корупції має займатися перевіркою майнових декларацій чиновників. Очікувалось, що агентство мало би запрацювати до кінця 2015 року, проте цього так і не сталося. Наприкінці березня головою Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) обрали Наталію Корчак.

XS
SM
MD
LG